1246 poze   163590 vizite

0001-Nucul

Detalii si informatii importante despre cultura nucului:
- Trei culturi nu ai voie intre randurile de nuci: lucerna, rapita, tutun.
- scarificare teren, analize sol din 2 în 2 ani !?
- Greseala de analfabet in horticultura: fertilizarea tarzie in vara(dupa 20 iulie). A fertilizat ca "intelectualul" fara sa aiba habar ca nu mai era timpul fizic ca lignina sa se transforme in lemn adevarat. Normal ca vine frigul si apoi se alege praful ca prinde lastarii nelignificati.
- Daca se facea musuroirea nu are cum sa inghete tot altoiul. Ca sa scada temperatura sub -25 grade Celsius in musuroi , afara trebuie sa fie cel putin -40 de grade Celsius si niciun milimetru de zapada.
sunt 4 nivele de asigurare cu nutrienti in sol:
1. Deficit: planta nu are tot ce ii trebuie ca sa se dezvolte corespunzator, potrivit potentialului ei genetic;
2. Starea de optim: planta se poate dezvolta normal, potrivit potentialului genetic al plantei;
3. Exces: surplusul de ingrasaminte /materie organiza din sol nu aduce niciun spor de productie => fertilizari facute de-amboulea= cheltuieli inutile
si cel mai periculos nivel
4. Fitotoxicitate. Daca se dau ingrasaminte mai mult decat in exces se schimba sensurile de trecere a apei prin membranele radacinii si in loc sa intre apa si mineralele in planta, IES din planta.

Despre ingrasaminte:

Purinul de urzică. Dar.. daca asta e combinat si cu un "ceai" la rece din trifoi, lucerna, lupin sau facelia.... plantele verzi tocate mai marunt ca mararu' si apoi amestecate bine de tot in apa... ai exact ce iti trebuie pt pomi: clorofila infuzata da magneziu. Avem si bor si fier. Proteinele contin azot. inflorescentele contin potasiu si fosfor....

fosforul si potasiul migreaza doar vreo 5 cm/an in mod natural.

www.youtube.com/watch?v=fFIy-u1IvzQ
Un alt lucru care ar trebui să dea de gândit celor ce își fac livezi de nuc pe versanți... e că treimea bazală a versantului prezintă un risc ridicat pentru pomi, pe considerentul că aerul rece coboară la baza versantului, iar aerul cu temperatura mai ridicată urcă spre partea mediană și vârful versantului. De altfel... asta e și explicația pentru înghețul primei treimi a coroanei nucilor în cele relatate în studiul respectiv.
nuci; nuci sparte
nuci

Comentarii album • 4
zaval 4 noiembrie 2013  
AVETI NUCI?
Raportează
clucian 4 noiembrie 2013  
Nu am nuci de vanzare.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.